TODAY  dinsdag 28 maart 2017
21-02-2017  Minkels verkrijgt ‘FM Approved’ certificering voor Drop Away Panels
Minkels heeft onlangs haar datacenter productportfolio uitgebreid met Drop Away Panels. Inmiddels zijn deze panelen ‘FM Approved’ (binnen de klasse 4651 - Suspended Plastic Ceilings) door FM Approvals, de testdivisie van de internationale verzekeraar FM Global. Minkels is de enige datacenter leverancier in Europa die een certificering heeft weten te verwerven in deze klasse.

18-01-2017  Minkels biedt nog meer handvatten voor de implementatie van sprinkler- en watermistsystemen in datacenters
Het plaatsen van sprinkler- en watermistsystemen is tegenwoordig in veel datacenters een vereiste. Maar in combinatie met aisle containment – afgesloten gangen – kunnen er problemen ontstaan, zowel bij het design als bij de installatie. Minkels adresseert deze issues in een update van haar Whitepaper 05 ‘Integration of Aisle Containment with Fire Suppression Systems’.

06-01-2017  Wat gebeurt er in de datacentermarkt?
De rol van datacenters verandert snel, gedreven door onder meer de cloud, Internet of Things (IoT), Big data en IT-kostenreductie. Het inrichten van een toekomstbestendig datacenter is dus een uitdaging, waarbij een duidelijke visie op de datacentermarkt een must is. Maar wat gebeurt er nu precies in deze dynamische sector?

15-11-2016  Minkels kiest voor het innovatieve brandblussysteem EXXFIRE
Minkels ziet een toenemende wereldwijde vraag naar beveiligings- en veiligheidsoplossingen voor datacenters. Dit wordt onder andere veroorzaakt door de strengere eisen die gesteld worden aan datacenters. Gartner (2015 CIO Survey) en Forrester (Sizing the cloud security market) bevestigen deze trend. Minkels speelt in op de vraag uit de markt en gaat een samenwerking aan met Hi-Safe en EXXFIRE, respectievelijk leverancier en producent van dit innovatieve brandblussysteem.

09-11-2016  Minkels kondigt uitbreiding micro datacenterportfolio aan
Minkels introduceerde onlangs al haar eerste micro datacenter, de MatrixCube. Na deze succesvolle introductie kondigt Minkels nu een tweede, nog compacter micro datacenter aan voor Q1 2017: de MiniCube.

25-10-2016  MainOne selecteert Minkels om positie in West-Afrikaanse datacentermarkt verder te versterken
Minkels is door MainOne geselecteerd als leverancier van datacenterinfrastructuur. MainOne is de belangrijkste aanbieder van netwerk- en datacenteroplossingen in West-Afrika. Het bedrijf timmert flink aan de weg na de bouw van MDXi, het grootste Tier III+-datacenter in West-Afrika.

28-09-2016  ‘Global Presence, Local Excellence’ strategie van Minkels werpt vruchten af
Minkels heeft gekozen voor een ‘Global Presence, Local Excellence’ strategie. De markt vraagt steeds meer om de wereldwijde aanwezigheid van Minkels – en dus ook om dezelfde kwaliteit en beschikbaarheid van haar producten. Inmiddels werpt deze strategie haar vruchten af.

27-09-2016  Wij presenteren u hierbij de nieuwe Minkels Magazine met een frisse, eigentijdse uitstraling én bol van de aansprekende klantcases.


12-07-2016  Minkels breidt safety-portfolio uit met LED Tubes voor aisle containment
Om te zorgen voor een veiligere en gezondere werkomgeving binnen datacenters, brengt Minkels nu energie-efficiënte en flexibel te installeren LED Tubes op de markt. De LED Tubes zijn geoptimaliseerd voor aisle containment infrastructuren. De hoge lichtsterkte van de LED Tubes is bedoeld voor een verbeterd zicht en daarmee een hogere veiligheid in datacenters.

29-06-2016  Datacenterleverancier Minkels en ICTroom sluiten channel partnership voor EMEA
Minkels heeft een samenwerkingsovereenkomst met channel partner ICTroom getekend – een Nederlandse datacenter integrator met verschillende kantoren in Europa. Het tekenen van de Solution Partner Agreement door Minkels en ICTroom is bedoeld om klanten in EMEA ultieme inrichtingsflexibiliteit te bieden die nodig is voor het bouwen van toekomstbestendige datacenters.

14-06-2016  Minkels breidt datacenter security portfolio uit met Drop Away Panels
Minkels heeft het datacenter productportfolio uitgebreid met Drop Away Panels. Met deze uitbreiding speelt Minkels in op de wereldwijd toegenomen vraag naar security- en veiligheidsoplossingen voor datacenters. Drop Away Panels zijn specifiek ontworpen dakpanelen voor datacenter aisle containment, door Minkels ontwikkeld om de brandveiligheid in datacenters te vergroten.

24-05-2016  Minkels lanceert mini datacenter MatrixCube in Nederland
Na de succesvolle lancering van de MatrixCube in België afgelopen jaar, zal Minkels deze mini datacenter oplossing nu ook gaan aanbieden in Nederland. Na Nederland zullen landen als Zwitserland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en wereldwijde exportregio’s volgen. De officiële lancering van de MatrixCube in Nederland wordt door Minkels ondersteund met presentaties op de Kannegieter Kennismarkt (24 en 25 mei, Amersfoort) en de uitgestelde Infosecurity beurs (15 en 16 juni 2016, Brussel).

20-04-2016  Minkels Magazine 2016-1
Minkels Magazine staat weer bol van de inspirerende artikelen. Ditmaal onder andere interviews met ESI Group, Equinix, 23media, Cegeka en ICTroom. Ook komt Christiaan van Terheijden – CEO van Minkels – aan het woord over de verschuiving in de vraag naar datacenterinfrastructuur, veroorzaakt door de cloud.

13-04-2016  Duitsland interessante groeiregio voor Minkels
Minkels geeft op 19 en 20 april ‘acte de présence’ op Future Thinking in Duitsland. Future Thinking is het datacenter evenement, waar energie-efficiëntie en innovatie centraal staat. Een concept dat goed aansluit bij de pijlers van Minkels. Maar ook een uitgelezen kans voor Minkels om de Duitse markt nader kennis te laten maken met haar innovatieve datacenteroplossingen.

29-03-2016  Minkels, Ortronics en Legrand tonen geïntegreerde datacenteroplossing op Data Centre World
Minkels neemt bezoekers op Data Centre World (DCW) mee in de wereld van de datacenter totaaloplossingen. Samen met moederbedrijf Legrand en zusterbedrijf Ortronics presenteert Minkels op 12 en 13 april in Londen een ‘one-stop-shop concept’ voor datacenter infrastructuur. Diverse on-stand presentaties geven de bezoeker een goed beeld van de ontwikkelingen en mogelijkheden van datacenters, in zowel de ‘white space’ als de ‘technical space’.

22-03-2016  Infosecurity Event afgelast
Als gevolg van de aanslagen in Brussel heeft Jaarbeurs besloten de beurzen Infosecurity.be, Storage Expo en The Tooling Event die op 23 en 24 maart zullen plaatsvinden in Brussels Expo niet door te laten gaan. De beurzen zouden morgen (23 maart) om 9.30 uur de deuren openen. De beurs zal worden verschoven naar een nog te bepalen tijdstip.

15-03-2016  Minkels lanceert ROI Calculation Tool voor datacenter aisle containment
Minkels lanceert een white paper over de ROI-calculatie voor investeringen in aisle containment. Minkels toont hiermee de energie-efficiëntie van aisle containment aan. De nieuwe Minkels white paper biedt een goed onderbouwd rekenmodel en omvat alle parameters die nodig zijn voor het berekenen van het rendement van aisle containment-investeringen.

09-02-2016  Minkels maakt mogelijkheden Energie Investeringsaftrek (EIA) inzichtelijk
De Nederlandse overheid heeft een fiscale regeling waarmee de investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen worden ondersteund. Verschillende Minkels producten komen in aanmerking voor deze fiscale aftrek.

05-01-2016  Minkels joins The Node Pole Alliance
Minkels is now a member of The Node Pole Alliance, an International network of +50 leading technology and construction partners that guarantee ability and capacity to deliver in the region.

04-12-2015  Minkels finalist bij de DCD EMEA Awards
Minkels is geselecteerd als finalist voor de Critical Environment Future Thinking Award tijdens de DCD (DatacenterDynamics) EMEA Awards. De Critical Environment Future Thinking award wordt uitgereikt aan de meest innovatieve oplossing op het gebied van datacenterduurzaamheid. De prestigieuze awards, die in de branche ook wel bekend staan als ‘de datacenter Oscars’, zullen op 10 december in London worden uitgereikt.

02-11-2015  Minkels presenteert nieuwe generatie modulaire datacenteroplossingen tijdens Infosecurity en Storage Expo


18-09-2015  Niek van der Pas wordt de nieuwe voorzitter normcommissie datacenters
Niek van der Pas, coördinator datacenterstandaardisatie bij Minkels, is de nieuwe voorzitter van de NEN-normcommissie ‘Computerruimten en datacenters’ en het hierbij horende nieuwe werkprogramma. Van der Pas volgt Jeffrey Gadellaa op die negen jaar de voorzittershamer hanteerde van deze belangrijke commissie.

27-05-2015  Frost & Sullivan prijst Minkels met zijn Free Standing Cold Corridor, een baanbrekende rack- en serverkastoplossing voor de Europese markt


27-03-2015  Datacenterfabrikant Minkels wordt Hoofdpartner van Dutch Datacenter Association
Veghel, 27 maart 2015 - Minkels, wereldwijd leverancier van modulaire en geïntegreerde datacenter oplossingen, onderdeel van het beursgenoteerde Legrand (Euronext Paris: LR), is Hoofdpartner geworden van de Dutch Datacenter Association (DDA) - de recent opgerichte brancheorganisatie van datacenters in Nederland. De DDA werkt actief samen met marktpartijen, overheid en andere belangenorganisaties. Als Hoofdpartner van DDA wil Minkels een bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van de Nederlandse datacenter markt en het overdragen van (internationale) datacenter kennis.

23-03-2015  Minkels toont geüpgraded Busbar Systeem en Free Standing Cold Corridor tijdens Infosecurity in Brussel, 25 – 26 maart 2015
Veghel, 23 maart 2015 – Minkels, wereldwijd leverancier van geïntegreerde datacenter oplossingen, onderdeel van het beursgenoteerde Legrand (Euronext Paris: LR), heeft een upgrade doorgevoerd in zijn modulaire VariconPower® Busbar Systeem. De vernieuwde oplossing zal in een gezamenlijke beurspresentatie met Legrand aan de markt worden getoond tijdens Infosecurity in Brussel (25 – 26 maart 2015). Ook de recent gelanceerde Free Standing Cold Corridor, een ultra-modulair aisle containment concept zal hier te zien zijn.

30-01-2015  Minkels stelt Christiaan van Terheijden aan als nieuwe CEO


06-10-2014  Minkels introduceert de Free Standing Cold Corridor® - ultramodulaire aisle containment
Het ultramodulaire aisle containment ontwerp is ontwikkeld voor zowel corporate als commerciële datacenters. De zelfdragende constructie biedt een pay-as-you-grow model voor energie-efficiënte scheiding van warme en koude luchtstromen, waarbij een initiële investering in racks voortaan overbodig is.

24-02-2014  Minkels lanceert busbar systemen met smart tap-off boxes.
Modulaire stroomverdeling biedt flexibiliteit door nauwe integratie met Cold Corridors.

12-12-2013  Minkels lanceert UPS Systeem internationaal na R&D test in Cold Corridor setting.
Het Minkels UPS Systeem, met 20 tot 120 kVA modulair opgebouwd stroomvermogen bedoeld voor kleine en middelgrote serverruimtes, is oorspronkelijk onder de naam Archimod UPS Systeem door Minkels’ moederorganisatie Legrand ontwikkeld.

01-04-2013  Minkels brengt een nieuwe geïntegreerde UPS-oplossing voor serverruimtes op de markt.
Het Minkels UPS Systeem biedt serverruimtes binnen MKB en corporate omgevingen een modulaire UPS-oplossing, met 20 tot 120 kVA stroomvermogen, voor een ononderbroken stroomvoorziening met uptime-garanties voor de ICT-omgeving in serverruimtes.

12-03-2013  Minkels lanceert modulair UPS systeem.
De Uninterruptable Power Supply oplossing biedt serverruimtes garantie tegen stroomuitval

26-11-2012  Datacenter binnenin Zwitserse berg genomineerd als ‘Most Extreme Data Center Deployment 2012’
Minkels en Deltalis zien finaleplaats DatacenterDynamics Award als erkenning voor hun ‘modulaire benadering’. Het Deltalis RadixCloud datacenter diep in de Zwitserse Alpen heeft een finaleplaats bereikt in de DatacenterDynamics EMEA 2012 Awards verkiezing op 13 december in Londen, in de categorie ‘Most Extreme Data Center Deployment’ (oftewel ‘meest extreme implementatie van een datacenter’). Voor datacenter leverancier Minkels en datacenter exploitant Deltalis is dit een belangrijke erkenning van hun ‘modulaire’ manier van denken in de datacenteromgeving.

25-06-2012  Intensivering internationale slagkracht Minkels!
In februari dit jaar is Aegide Group, waartoe Minkels behoort, onderdeel geworden van Legrand Group, een wereldwijd opererend technologieconcern dat met een variëteit aan merken in de markten voor elektrische en digitale gebouwinfrastructuur aanwezig is in meer dan 180 landen. Minkels is een gevestigd en sterk merk binnen de Europese datacentermarkt en in die zin een welkome aanvulling op Legrand’s bestaande datacenteraanbod.

22-05-2012  Luchtstroommanagement is dé volgende stap in energie-efficiëntie datacenters.
Minkels lanceert whitepaper over ‘Rack Airflow Optimisation’

01-05-2012  Minkels feliciteert Eurofiber met eigen datacenter.
Het datacenter in Utrecht biedt organisaties niet alleen veilig onderdak aan hun bedrijfssystemen en -gegevens, maar ook aansluiting op het landelijk dekkende glasvezelnetwerk van Eurofiber.

23-02-2012  Association between Legrand and Aegide Group strengthens both groups.
Legrand announced today the acquisition of the Aegide Group, and its Minkels, Cortexon, Vaultex and dcs businesses.

13-12-2012  Minkels lanceert VariconPower serverruimte rack pdu's.
Complete lijn nieuwe Minkels-producten draagt bij aan energie-efficiëntie serverruimtes.

22-11-2011  Minkels maakt stap naar de VS.
Datacenter leverancier Minkels is met ingang van 1 november 2011 een verkoopvertegenwoordiging gestart in de Verenigde Staten. “De toenemende internationalisering van de datacenter markt heeft ons doen besluiten om fysiek de stap vanuit Europa naar de Noord-Amerikaanse markt te maken,” zegt Jeroen Hol, Chief Commercial Officer (CCO) van Minkels.

03-11-2011  Minkels lanceert Varicondition-DX: koeling voor serverruimte MKB.
Minkels Varicondition-DX is een energie-efficiënte oplossing en kan stroomvermogens van 2,5 tot 22,5 kW wegkoelen. Het product is een goed alternatief voor kapitaalintensieve waterkoeling oplossingen, die technisch en/of financieel niet altijd haalbaar zijn binnen kleine computerruimtes.

25-10-2011  Aegide Group verkozen tot FD Gazelle 2011
Groei jaaromzet Aegide Group 3 jaar lang gemiddeld hoger dan 20 procent

27-07-11  Minkels racks en Cold Corridors zijn nu de standaard binnen KBC


30-05-2011  Datacenter oplossingen leverancier Minkels krijgt 3e assemblagelijn.
Minkels heeft zojuist een 3e assemblagelijn in gebruik genomen in de fabriek in Veghel. De assemblagelijn beslaat ongeveer 100 vierkante meter en is speciaal ingericht om projectmatig klanten te kunnen bedienen.

28-02-2011  Aegide Group sluit boekjaar 2010 af met 17 procent omzetgroei.
Aegide heeft 2010 afgesloten met een totale omzet van ongeveer 35 miljoen euro. Een groei van 17 procent ten opzichte van 2009 en 80 procent omzetgroei over de afgelopen 5 jaar.

22-02-2011   Minkels versterkt de organisatie met twee nieuwe productmanagers.
Jules Sommers (34) en Robbert van Ham (25) gaan het team versterken dat het datacenter productportfolio van Minkels in de markt zet.

2 februari 2010  Whitepaper - 'Niet m2, maar m3 bepaalt ontwerpkeuze en inrichting serverruimte'.
Minkels lanceert Whitepaper over Operational Excellence in het Datacenter.

8 november 2010  Minkels is de winnaar van de Brabantse Economieprijs 2010!
Op 8 november heeft Minkels deze prestigieuze prijs gewonnen.

05-08-2010  Topman Aegide Group draagt dagelijkse leiding over aan nieuw directieteam.
‘Ik ga mijn aandacht focussen op strategie en ontwikkeling voor extra groei-impuls’.

20 mei 2010  De persgroep introduceert waterkoelingoplossing van Minkels.
Waterkoeling was de enige mogelijkheid...

02 april 2010  Minkels opent Virtual Datacenter!
In het Minkels VDC zijn verschillende computerruimten ingericht met behuizingsoplossingen, koel- en monitoringsoplossingen. Alle oplossingen worden uitgelegd door middel van animaties.

27 november 2009  Swisscom achieves PUE of 1.38 with its 1 to 25 kW flexibly powered air-cooled racks.
Minkels Varicondition-HD was the only High Density solution available without water.

Productzoeker

Met onze productzoeker doorzoekt u eenvoudig onze catalogus. U kunt zoeken op productnaam, omschrijving of artikelnummer.