TODAY  dinsdag 28 maart 2017

Varicondition-DX

VariCondition-DX is een makkelijk te installeren, energie-efficiënte koeloplossing voor serverruimtes. Het product is bedoeld om op een professionele en betrouwbare wijze uw IT-apparatuur te koelen en is door precisiekoeling een veel beter alternatief voor traditionele comfort koeling.

VariCondition-DX is ontworpen voor MKB-bedrijven of grotere organisaties met decentrale serverruimtes en SER’s. Deze koeloplossing is geschikt om tussen de 19”-racks te plaatsen. Dit kan op vele manieren worden gerealiseerd. De koellucht wordt direct bij uw kostbare IT-apparatuur gebracht. Het is hier niet noodzakelijk een verhoogde vloer te installeren.

ENERGIE EFFICIËNT
Een traditionele DX comfortoplossing is in een serverruimte niet bepaald energie-efficiënt. Met deze systemen vindt enorm veel ongewenst luchtvermenging plaats. Met de VariCondition-DX unit wordt het vermengen volledig voorkomen. Dit levert forse besparingen op en een meer voorspelbaar resultaat.

De VariCondition-DX unit is daarnaast voorzien van een aantal besparende technologieën zoals een inverter (geregelde) compressor, toerengeregelde ventilatoren en het efficiënte en milieuvriendelijke koudemiddel R410A. Energiebesparingen van 20-40% zijn hiermee eenvoudig te realiseren. Dit sluit aan bij de doelstelling van Minkels om, als Endorser van de Code of Conduct on Data Centres Energy Efficiency, energie-efficiënt, milieubewust en maatschappelijk verantwoord te opereren. VariCondition-DX kan in combinatie met andere beproefde technologie zoals bijvoorbeeld Cold Corridors® toegepast worden om het energieverbruik nog verder te verlagen. Zelfs in kleinere serverruimtes kan dit significante voordelen opleveren.

VARICONDITION-DX SYSTEEM
De traditionele DX oplossingen zijn ontstaan vanuit een andere discipline en houden geen rekening met eisen van de IT-omgeving. Binnen een serverruimte gelden andere eisen ten aanzien van compressoren, temperatuurbeheersing, koelmiddelen en luchthoeveelheid. De R&D afdeling van Minkels heeft het VariCondition DX systeem hierop ontwikkeld.

Het VariCondition-DX systeem bestaat uit een indoor en outdoor unit. De indoor unit wordt geplaatst in de serverruimte en door middel van koeltechnisch leidingwerk gekoppeld aan de outdoor unit. Deze leidingen kunnen zowel aan de onderzijde als de bovenzijde aan de indoor unit aangesloten worden. Dit geeft grote flexibiliteit voor het indelen van de ruimte. Het systeem kan op drie verschillende manieren toegepast worden: Closed loop, Open loop en Hybrid loop.

VARICONDITION OUTDOOR UNIT

De compacte VariCondition-DX outdoor unit maakt gebruik van een energiezuinige inverter geregelde compressor. De inverter compressor heeft een lage aanloopstroom waardoor u geen last heeft van piekbelasting van het net. De energiezuinige compressor past zijn frequentie en daardoor de koelcapaciteit voortdurend aan op de werkelijk benodigde koelcapaciteit. Daardoor is deze oplossing veel efficiënter en zorgt het systeem ervoor dat er geen temperatuurschommelingen in uw serverruimte zijn. De VariCondition-DX outdoor unit maakt bovendien gebruik van het energiezuinige koudemiddel R410A.

Download hier de VariCondition-DX brochure.

Productzoeker

Met onze productzoeker doorzoekt u eenvoudig onze catalogus. U kunt zoeken op productnaam, omschrijving of artikelnummer.