TODAY  donderdag 30 maart 2017

VARICONTROL-C POWER MONITORING

 

          


VariControl-C power meter

Als de beschikbaarheid van energie zeer belangrijk is of het energieverbruik bewaakt moet worden, is het meten van
elektrische energie een van de eerste dingen die men moet doen. Meestal vinden deze metingen ‘upstream’ plaats,
d.w.z. vóór de bedrijfsprocessen, op het punt waar de elektriciteit het gebouw binnenkomt, of juist helemaal aan het einde in het rack waar de energie verbruikt wordt. Om het gat tussen ‘meten bij de bron’ en ‘meten bij de gebruiker’ te dichten biedt Minkels het VariControl-C-systeem aan dat binnenin het verdeelpaneel kan worden geplaatst. Dit systeem voorziet in een meting per rack voor elke voeding en is te vergelijken met een PDU met ingangsmeting. De voordelen ten opzichte van een intelligente PDU zijn onder andere de besparingen doordat met het VariControl-C-systeem een gecentraliseerd meetsysteem wordt geïnstalleerd en de mogelijkheid om achteraf een meetsysteem in een bestaand operationeel datacenter te installeren, zonder dat de stroom daarvoor hoeft te worden onderbroken, door split-core trafo’s toe te passen.

Solid-Core of Split-Core Trafo

De sensoren die feitelijk de elektriciteit die door een ader gaan meten, zijn de stroomtransformatoren, kortweg trafo’s of CT’s. Minkels biedt twee soorten trafo’s aan: solid-core (met een massieve kern) en split-core (met een gedeelde kern). De 3CT is gebaseerd op drie solid-core trafo’s op een paneel. Dit paneel kan worden bevestigd aan een DIN-railsteun of met andere middelen in het verdeelrack worden gemonteerd. De drie transformatoren van een 3CT hebben een hart-op-hartafstand van 18 mm tussen de transformatoren; dit is exact de breedte van een stroomverbreker voor DIN-railmontage. Installatiegemak is daarmee gegarandeerd. De split-core trafo’s zijn een prima alternatief als het loskoppelen van de fasegeleider om deze
door de 3CT te leiden absoluut geen optie is.

                3CT solid core                                            CT Split core CT


Databus en Gateway

VariControl-C is 100% compatibel met de databus en gateway van Minkels. Dit betekent dat een VariControl-C-meter in een bestaande databustopologie kan worden opgenomen door hem door te lussen vanaf een PDU of, als er alleen maar VariControl-C-meters zijn, door alle VariControl-C’s door te lussen en ze aan te sluiten op de Gateway. De Gateway is een interface tussen de databus en een IP-netwerk. Hiermee kunnen toepassingen (zoals VariControl Energy Monitoring etc.) gegevens opvragen bij de VariControl-C-meters en deze verwerken. Als alternatief kan de Gateway zo geconfigureerd worden dat een MySQL-database met de gegevens van de VariControl-Cmeters wordt gevuld. Elke Gateway heeft een capaciteit van maximaal 500 PDU’s of VariControl-C-meters.

           (Gemengde omgeving)                              Alleen VariControl-C

 

 

 

 

 

Productzoeker

Met onze productzoeker doorzoekt u eenvoudig onze catalogus. U kunt zoeken op productnaam, omschrijving of artikelnummer.