TODAY  donderdag 30 maart 2017

varicondition-h2o

VariCondition-H2O helpt u om high density uitdagingen zo energiezuinig en kostenefficient mogelijk op te lossen.

 

 

 
                         

                                                        

                                   

Minkels biedt een compleet 'row based cooling' portfolio. Deze 'row based' koelunits worden geplaats tussen de 19”- (server)racks en bieden op zeer efficiënte en flexibele wijze betrouwbaar koelvermogen. Aangevuld met het totale Minkels portfolio wordt dit gecombineerd tot een 'state of the art' totaaloplossing.

WAAROM ROW BASED KOELING?
Row based koeling heeft de afgelopen jaren in serverruimtes en  datacenters een grote vlucht genomen. Er zijn dan ook een aantal fundamentele voordelen van dit type koeling tov de traditionele koeling middels verhoogde vloer en ruimte airconditioners (CRAC’s).

  • De IT-apparatuur (warmtebron) en koelinstallatie staan veel dichter bij elkaar. Hierdoor worden de koellucht distributiepaden flink verkort. Dit resulteert in een fors lager energieverbruik voor de ventilatoren.
  • De koellucht wordt beter verdeeld in het te koelen volume. Dit resulteert in een hoger betrouwbaarheid van de koelinstallatie en minder kans op “hot spots”
  • Schaalbaarheid/ uitbreidbaarheid. De koelinstallatie kan eenvoudig meegroeien met het werkelijk benodigde koelvermogen. Er hoeft alleen geïnvesteerd te worden indien er ook daadwerkelijk noodzaak is.
  • Compacte bouwwijze doordat een verhoogde vloer niet noodzakelijk is.

Als endorser van de European Code of Conduct voor Datacenters heeft Minkels een sterke focus op het minimaliseren van het energieverbruik van haar producten. Zodoende zijn bijvoorbeeld alle VariCondtion–H2O koelunits voorzien van geregelde, energiezuinige  ventilatoren, proportioneel geregelde waterkleppen, geoptimaliseerde interne luchtstromen en slimme regeltechniek. 

Neem contact met ons op voor advies op maat. Wij adviseren u graag.

 

 

 

 

 

 

Productzoeker

Met onze productzoeker doorzoekt u eenvoudig onze catalogus. U kunt zoeken op productnaam, omschrijving of artikelnummer.